Facebook-mainonta: Perusteet, strategiat ja tekniikat Supermarkkinoinnin tapaan

Facebook-mainontaa voi tehdä joko todella huonosti tai todella hyvin – Ero on merkittävä. Supermarkkinointia opettaa sinulle perusteet mistä ponnistaa helposti.

Facebook-mainontaa ja Supermarkkinointia

Kannattavaa mainontaa sosiaalisessa mediassa Facebookin avulla

Sosiaalinen media on helppo, nopea ja edullinen keino saada enemmän näkyvyyttä yritykselle. Sosiaalisen median mainonnan avulla yritys tavoittaa välittömästi suuren joukon potentiaalisia ostajaehdokkaita. Sen vuoksi mainonta tuleekin suunnitella huolella ja rajata sellaisille ostajille, jotka kuuluvat kohderyhmään. Facebook antaa mahdollisuuden luoda sivun yritykselle täysin ilmaiseksi. Sivustolle voi kerätä tykkäyksiä ja sitä voi jakaa esimerkiksi omassa profiilissaan tai mainostamalla kommenttikentissä. Jotta Facebook-mainonta olisi tehokasta, kannattaa siihen panostaa rahallisesti. Näin Facebook näyttää yrityksesi mainoksen kohderyhmään kuuluville henkilöille. Käytännössä voidaan sanoa, että mitä enemmän mainonnasta maksaa, sitä suuremman yleisön se myös tavoittaa.

Sosiaalisen median kohdalla kuitenkin myös suusta suuhun kulkeva viestintä on hyvä keino saada näkyvyyttä. Kun asiakas on tyytyväinen yrityksen tarjoamaan palveluun tai tuotteeseen, kerrotaan siitä yleensä muillekin. Näin yritys pystyy saamaan lisää asiakkaita myös ilman rahallista panostamista. FB-mainonta kannattaa kuitenkin suorittaa siten, että asiakkaita pyrkii saamaan sekä ilmaiseksi että pienen maksun kautta. Näin yritys saa mainonnan ja sosiaalisen median hyödyt käyttöönsä mahdollisimman tehokkaasti.

Kiinnitä huomiota mainosten laatuun

Vaikka Facebook kuuluu sosiaaliseen mediaan, jossa julkaistaan paljon postauksia, tulee mainontaan kiinnittää huomiota. Mainonta tulee suorittaa siten kuin jos se toteutettaisiin vaikkapa perinteisenä lehtimainontana. Kaikista tärkeintä on, että mainoksen viesti, mainostettava tuote tai palvelu sekä mainostava taho tulevat selkeästi esille. Koska käyttäjät selaavat Facebookia nopeasti eteenpäin, on mainoksen oltava myös pysäyttävä. Facebook-mainonta ei siis saa jäädä muiden jalkoihin. Ainakin vielä toistaiseksi Suomessa tilanne on kuitenkin se, että yritysten kesken ei ole kovaa kilpailua FB-mainosten suhteen. Tämä helpottaa omalta osaltaan yrittäjän elämää, sillä mainostaa ei tarvitse jatkuvasti eikä mainoksista tarvitse maksaa niin suuria summia.

Yksi FB-mainosten suurimmista eduista on ehdottomasti se, että mainoksen kohderyhmän voi valita todella tarkoin. Kohderyhmän pystyy rajaamaan niin sukupuolen, iän, asuinpaikkakunnan kuin monen muunkin tekijän mukaan. Maksetut mainokset näytetään siis ainoastaan kohderyhmään kuuluville henkilöille. Facebook-mainontaa harjoitetaan siten, että yritys maksaa sen mukaan, kuinka monelle henkilölle mainos näytetään. Tämän vuoksi onkin hyvä, että yksikään henkilö, jolle mainos näytetään, ei ole kohderyhmän ulkopuolelta. Yritys ei siis joudu maksamaan mainostamisesta sellaisille henkilöille, jotka eivät ole yrityksen potentiaalisia asiakkaita. Kohdennusten valitsemista varten yrityksellä tulee kuitenkin olla käytössään Facebook-pikseli. Se asennetaan suoraan kotisivuille tai yrityksen verkkokauppaan. Facebook-pikselin kautta mainoksia voidaan näyttää esimerkiksi sellaisille henkilöille, jotka ovat vierailleet yrityksen verkkokaupassa.

Mihin Facebook-mainontaa voidaan käyttää?

Yrityksen tulee luoda selkeä strategia ennen FB-mainonnan aloittamista. Jos strategiaa ei ole, voi mainosbudjetti tuhlaantua vääriin kohdehenkilöihin tai muuten vääränlaiseen mainostamiseen. Yksi Facebook-mainonnan tavoitteista on saada yritykselle lisää uskollisia asiakkaita, jotka palaavat ostamaan tuotteita tai palveluita kerta toisensa jälkeen. Yleisön kasvattaminen on tärkeää varsinkin pienille ja aloitteleville yrityksille, joilla ei ole vielä näkyvyyttä. Sen lisäksi mainontaa voidaan käyttää luottamuksen rakentamiseen. Mitä enemmän hyviä arvosteluja ja kommentteja yritys saa, sitä helpommin myös muut asiakkaat valitsevat kyseisen yrityksen.

Kaikista tärkeintä kuitenkin on käyttää Facebook-mainontaa myynnin lisäämiseksi. Yritykset tarvitsevat jatkuvaa kassavirtaa, jotta toiminta pysyy käynnissä. Asiakkaat mahdollistavat yrityksen toiminnan säilymisen sekä parhaimmassa tapauksessa jopa kasvamisen. Myynnin lisääminen tapahtuu selkeän strategian kautta. Lisäystä myyntiin ei voi saavuttaa yhdellä tai kahdella FB-mainoksella, vaan yrityksen tulee pyrkiä mainostamaan säännöllisesti. Sen lisäksi myös yrityksen FB-sivujen tulee olla ajan tasalla. Niitäkin kannattaa siis päivittää säännöllisesti, jotta seuraajat jaksavat pysyä kiinnostuneina.

Facebook-mainonnan konsultointi, koulutus ja ulkoistus

Tarvitsetko apua Facebook-mainontaan? Konsultoimme ja koulutamme sinua mielellämme yli 15-vuoden kokemuksella digimarkkinoinnista ja sosiaalisen median markkinoinnista. Voit myös ulkoistaa kaiken Facebook-mainonnan tehtäväksi ammattitaitoisesti meille.

Facebook-mainonnan linkit, resurssit ja työkalut

Tässä suosittelemamme Facebook-mainonnan linkit, resurssit ja työkalut.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

ONLINE LEADS FINLAND OY

[email protected]
+358 44 212 4436

Seuraa meitä SoMessa

Palkkaa meidät avuksesi - Täytä lomake ja ota yhteyttä!

ASIAKKAIDEMME KOKEMUKSIA MEISTÄ
Juha Söderholm on todennäköisesti Suomen paras hakukoneoptimointiin, hakusanamainontaan tai affiliate-markkinointiin liittyvissä ongelmissa tai asioissa.
Jarkko Forsberg Ostosraha.fi
Jarkko Forsberg
Ostosraha.fi
Olen oppinut tuntemaan Juhan yhtenä Suomen hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinonnin osaavimpana asiantuntijana. Fakta että hän elää niin kuin opettaa omassa affiliate-bisneksessään antaa hänelle kompetenssia ja arvokkaan mausteen.
Erik Floman Omena Hotellit
Erik Floman
Omena Hotellit
Juha on hyperaktiivinen SEO-asiantuntija jolla on todistetut tekniset taidot ja luovat työtavat. Olimme todella vakuuttuneita tuloksista joita saimme hakukoneoptimoinnin projekteista joita Juha teki yrityksellemme.
Olli Maksimainen Crassman
Olli Maksimainen
Crasman
JOITAKIN ASIAKKAITAMME
Open Padel
Horisontti Media
Omenakauppa.com
Odeal
Raskone
Vaunula

LIITY UUTISKIRJEESEEMME

Tilaa uusimmat Supermarkkinoinnin artikkelit sähköpostiisi ja tehosta markkinointiasi.