Google Analytics

Google Analytics on näppärä työkalu halutessasi seurata, mitä verkkosivullasi tapahtuu ja kuinka paljon siellä on liikennettä. On myös tärkeää tietää, mistä sivujesi vierailijat sivuillesi saapuvat. Ellei Google Analytics ole vielä sinulle tuttu työkalu, ota sen periaatteet haltuun tämän artikkelin avulla!

Google Analytics web-analytiikka

Google Analyticsin plussat

Google Analytics mielletään usein web-analytiikan edelläkävijäksi ja alansa tunnetuksi legendaksi. Monen mielestä Google Analyticsia voidaan jopa pitää alansa standardina. Saattaa olla hieman yllättävää, että tämä upea työkalu on käyttäjälleen maksuton! Tästä huolimatta se on web-analytiikassa monin tavoin erityisen käyttökelpoinen ja hyödyllinen työkalu.

Erityisen plussan Google Analytics saa helppokäyttöisyydestä; se on helppo asentaa ja sitä on helppo käyttää. Tarvitset sen käyttöön vain Google-tilin, jollainen sinulla jo saattaa olla. Gmail-tili toimii nimittäin samalla myös Google-tilinäsi.

Miten Google Analytics toimii

Google Analytics mielletään usein web-analytiikan edelläkävijäksi ja alansa tunnetuksi legendaksi. Monen mielestä Google Analyticsia voidaan jopa pitää alansa standardina. Saattaa olla hieman yllättävää, että tämä upea työkalu on käyttäjälleen maksuton! Tästä huolimatta se on web-analytiikassa monin tavoin erityisen käyttökelpoinen ja hyödyllinen työkalu.

Erityisen plussan Google Analytics saa helppokäyttöisyydestä; se on helppo asentaa ja sitä on helppo käyttää. Tarvitset sen käyttöön vain Google-tilin, jollainen sinulla jo saattaa olla. Gmail-tili toimii nimittäin samalla myös Google-tilinäsi.

Mihin Google Analyticsia voi käyttää

Google Analytics auttaa sinua seuraamaan, mitä sivustosi vierailijat sivustollasi tekevät ja kuinka he sivustollesi löytävät. On tärkeää tietää oman sivuston suurimmat liikennelähteet, sillä tämä voi auttaa suunnittelemaan markkinointia paremmin ja kohdentamaan markkinointiin käytettävät rahat ja ajan entistä tehokkaammin. Työkalun avulla on mahdollista seurata esimerkiksi blogimainonnan vaikuttavuutta, sillä blogipostaukseen sijoitetun koodinpätkän avulla näet, kuinka paljon liikennettä postauksessa oleva linkki vie haluamaasi kohteeseen. Voit saada liikennettä sivustollesi myös esimerkiksi hakukoneista, sähköpostikampanjoista ja somekanavilta.

Työkalun yleiskatsaus kokoaa yhteen näkymään sivustosi vierailijat jaoteltuina kanavittain. Lisäksi löydät yleiskatsauksesta kyseisiin kanaviin liittyviä tietoja ja muun muassa kävijöiden käyttäytymiseen liittyviä tietoja. Tämän osion kautta pystyt seuraamaan myös konversioita. Voit seurata yleiskatsauksen kautta muun muassa sivustosi uusien käyttäjien toimintaa sivustollasi. Jos he esimerkiksi poistuvat välittömästi sivustoltasi, kannattaa miettiä mistä tämä johtuu. Saat myös selville, kuinka monta prosenttia sivustosi vierailijoista poistuu sivustoltasi välittömästi. Jos prosenttiluku on kovin korkea, kannattaa miettiä, kuinka voisi parantaa sivuston ensivaikutelmaa. Näet yleiskatsauksesta myös, kuinka moneen sivut tutustuvat istunnon aikana keskimäärin ja mikä on istuntojen keskimääräinen kesto.

Kanavat-osio luo yleiskatsausta muistuttavan raportin, jossa kuitenkin on yleiskatsauksen lisäksi raporttia selkeyttävä kuvaaja. Jos haluat tarkistaa nopeasti vaikkapa ne kanavat, joilta sivustosi yhteydenotot pääosin tulevat, kannattaa tutustua Kanavat-osioon.

Työkalusta löytyy myös osio, joka erottelee sivuston kaiken liikenteen kanavat-osiota tarkemmin. Voit nähdä esimerkiksi ne sosiaaliset verkot ja hakukoneet, joista sivustosi saa liikennettä. Kampanjat-osion kautta voit seurata tiettyjen kampanjoiden kautta tulevaa liikennettä. Näin voit helposti arvioida kampanjoiden tehokkuutta.

Jotta saisit Google Analytics -seurannasta mahdollisimman paljon irti, ei pelkkä datan kerääminen vielä riitä. Oikeastaan dataa kerättyäsi olet ottanut vasta ensimmäisen askeleen sivustosi web-analytiikan käyttöönotossa. Onkin erittäin tärkeää, että määrität Google Analyticsille tavoitteet, sillä ilman tarkasti määriteltyjä tavoitteita on vaikea mitata sivuston tai vaikkapa erilaisten kampanjoiden menestystä. Voit asettaa yhden tai useita tavoitteita – tärkeintä on, että asetat ainakin sen yhden tavoitteen!

Verkkokaupoissa sivuston päätavoite on yleensä tehdä mahdollisimman paljon kauppaa, jolloin sivustolla kannattaa seurata mistä lähteistä kauppoja tulee ja kuinka paljon. Myyntitapahtumia kannattaa tutkia onnistuneiden ja epäonnistuneiden kauppojen osalta. Tämä voi auttaa luomaan kaavan siitä, miksi osa kaupoista epäonnistuu ja mitkä seikat johtavat onnistuneisiin kauppoihin.

Muilla verkkosivustoilla tavoitteena voi olla esimerkiksi vaikuttaa sivuston kävijöiden toimiin, kuten dokumenttien lataamiseen sivuston kautta. Sivuston tavoitteena voi myös olla saada sivuston kävijät tutkimaan tiettyjä sivustolta löytyviä asioita, kuten erikoistarjouksia tai täyttämään yhteystietonsa sivuston yhteydenottosivujen kautta.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

ONLINE LEADS FINLAND OY

[email protected]
+358 44 212 4436

Seuraa meitä SoMessa

Palkkaa meidät avuksesi - Täytä lomake ja ota yhteyttä!

ASIAKKAIDEMME KOKEMUKSIA MEISTÄ
Juha Söderholm on todennäköisesti Suomen paras hakukoneoptimointiin, hakusanamainontaan tai affiliate-markkinointiin liittyvissä ongelmissa tai asioissa.
Jarkko Forsberg Ostosraha.fi
Jarkko Forsberg
Ostosraha.fi
Olen oppinut tuntemaan Juhan yhtenä Suomen hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinonnin osaavimpana asiantuntijana. Fakta että hän elää niin kuin opettaa omassa affiliate-bisneksessään antaa hänelle kompetenssia ja arvokkaan mausteen.
Erik Floman Omena Hotellit
Erik Floman
Omena Hotellit
Juha on hyperaktiivinen SEO-asiantuntija jolla on todistetut tekniset taidot ja luovat työtavat. Olimme todella vakuuttuneita tuloksista joita saimme hakukoneoptimoinnin projekteista joita Juha teki yrityksellemme.
Olli Maksimainen Crassman
Olli Maksimainen
Crasman
JOITAKIN ASIAKKAITAMME
Open Padel
Horisontti Media
Omenakauppa.com
Odeal
Raskone
Vaunula

LIITY UUTISKIRJEESEEMME

Tilaa uusimmat Supermarkkinoinnin artikkelit sähköpostiisi ja tehosta markkinointiasi.