Instagram-mainonta tuo helposti tuloksia

Instagram mainospaikkana: visuaalinen asu ennen kaikkea

Instagram, tai ihan vain IG, on nykyään yksi käytetyimmistä sosiaalisen median alustoista. Se sai alkunsa vuonna 2010 ja on kasvanut koko ajan vain suuremmaksi. Ja kuten kaikki muutkin sosiaaliset mediat, myös Instagram rahoittaa itsensä mainostuloilla: sovellusta ei tarvitse selata kuin vain vartti ja ensimmäinen mainos tulee vastaan. Instagram painottaa kuviin ja videoihin, eli kaikessa lyhykäisyydessään siis visuaaliseen kerrontaan. Tekstiäkin voidaan lisätä kuvan alle tulevaan kuvaukseen, johon liitetään myös hashtagit eli aihetunnisteet, mutta tätä tekstiä ei lue kukaan, ellei kuva ole tarpeeksi houkutteleva.

Sovelluksen käyttäjäkunta on laaja, eikä se ole vain ensisijaisesti niin sanotusti aallonharjalla ratsastavien nuorten paikka: Instagramin ollessa yli 10 vuotta vanha se on monille ensisijainen some-kanava. Instagram-mainonta on siis helposti kohdennettavissa esimerkiksi tietylle väestöryhmälle ja sovelluksen kautta voi tavoittaa hetkessä satoja asiakkaita.

Instagram-mainontaa Supermarkkinoinnin tapaan.

Kahdenlaisia mainoksia Instagram-mainoksia

Karkeasti jaoteltuna IG-mainonta voidaan jakaa kahteen luokkaan: perinteiset mainokset ja kaupalliset yhteistyöt. Perinteiset mainokset ovat samanlaisia kuin muillakin some-alustoilla, eli seuraajien tai ystävien päivityksien väliin ilmestyy yrityksen maksama banner-mainos. Instagramiin parhaiten sopivia ovat tarinoiden välissä näkyvät mainokset, jotka on helppo toteuttaa.

Kaupallinen yhteistyö on keskeinen osa Instagram-mainontaa ja monen merkittävän some-vaikuttajan tapa tehdä rahaa. Ideana on siis se, että käyttäjä, jolla on hyvin ison seuraajamäärä, jakaa sovittuja kuvia ja sisältöä mainostettavasta tuotteesta omalla tilillään. Kaupallinen yhteistyö on siinä mielessä parempaa mainontaa, että tuote on heti paremmassa valossa, kun sitä käyttää joku tunnettu henkilö.

Instagram-mainontaa suunnittelemaan

Onnistunut mainonta Instagramissa vaatii pitkäjänteisyyttä ja toistoa. Onkin tärkeää, että sovellat sekä perinteisiä bannereita ja kaupallista yhteistyötä, jotta tuotteella olisi mahdollisimman laaja näkyvyys. Kaupallista yhteistyötä kannattaa tehdä vain muutaman vakiintuneen some-vaikuttajan kanssa, joilla on jo vakaa seuraajakunta.

Instagramin uusimpiin päivityksiin kuuluu shoppailumahdollisuus, eli käyttäjä voi päästä käsiksi verkkokauppasi tarjouksiin jo sovelluksessa. Painike tähän toimintoon löytyy heti sovelluksen avauduttua ja tämän jälkeen käyttäjälle suositellaan käyttöhistorian perusteella mahdollisimman mielenkiintoisia tarjouksia. Jotta oma verkkokauppa näkyisi mahdollisimman pian tässä välissä, riittää, että käyttäjä on katsellut tilisi tuottamaa sisältöä ilman seuraamista. Kannattaakin siis panostaa sellaisiin kuviin, joilla saadaan kiinnitettyä myös uusien potentiaalisten seuraajien huomio.

Instagram-mainonnan konsultointi, koulutus, ulkoistus tai toteutus

Tarvitsetko apua Instagram-mainontaan? Konsultoimme ja koulutamme sinua mielellämme yli 15-vuoden kokemuksella digimarkkinoinnista ja sosiaalisen median markkinoinnista. Voit myös ulkoistaa kaiken Instagram-mainonnan tehtäväksi ammattitaitoisesti meille.

Instagram-mainonnan linkit ja resurssit

Tähän olemme keränneet tärkeitä Instagram-mainontaan liittyviä oppaita, resursseja ja linkkejä.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

ONLINE LEADS FINLAND OY

[email protected]
+358 44 212 4436

Seuraa meitä SoMessa

Palkkaa meidät avuksesi - Täytä lomake ja ota yhteyttä!

ASIAKKAIDEMME KOKEMUKSIA MEISTÄ
Juha Söderholm on todennäköisesti Suomen paras hakukoneoptimointiin, hakusanamainontaan tai affiliate-markkinointiin liittyvissä ongelmissa tai asioissa.
Jarkko Forsberg Ostosraha.fi
Jarkko Forsberg
Ostosraha.fi
Olen oppinut tuntemaan Juhan yhtenä Suomen hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinonnin osaavimpana asiantuntijana. Fakta että hän elää niin kuin opettaa omassa affiliate-bisneksessään antaa hänelle kompetenssia ja arvokkaan mausteen.
Erik Floman Omena Hotellit
Erik Floman
Omena Hotellit
Juha on hyperaktiivinen SEO-asiantuntija jolla on todistetut tekniset taidot ja luovat työtavat. Olimme todella vakuuttuneita tuloksista joita saimme hakukoneoptimoinnin projekteista joita Juha teki yrityksellemme.
Olli Maksimainen Crassman
Olli Maksimainen
Crasman
JOITAKIN ASIAKKAITAMME
Open Padel
Horisontti Media
Omenakauppa.com
Odeal
Raskone
Vaunula

LIITY UUTISKIRJEESEEMME

Tilaa uusimmat Supermarkkinoinnin artikkelit sähköpostiisi ja tehosta markkinointiasi.