Sähköpostimainonta ja -markkinointi

Sähköpostimainonta ja markkinointi tuo tuloksia kustannustehokkaasti.

Sähköpostimainonta on edullista, helppoa ja tuottavaa

Sähköpostimainonta on tuottava ja helppo tapa tehostaa myyntiäsi ja markkinointiasi sekä B2B- että B2C-asiakkaisiin hyvin kustannustehokkaasti. 

Valitettavasti sähköpostimarkkinoinnilla on huono maine johtuen sitä väärin käyttävistä roskapostittajista, mutta oikein toteutettuna se on ehdottomasti yksi parhaista tavoista automatisoida myyntiäsi ja markkininointiasi sekä sitouttaa asiakkaitasi tuotteisiisi ja palveluihisi.

Sähköpostimainontaa ei missään nimessä pidä lähettää yrityksen sähköpostiosotteista tai palveluista suoraan vaan siinä tulisi käyttää asianmukaisia työkaluja, ellet sitten halua että yrityksesi koko sähköpostiliikenne listataan roskapostittajaksi (tästäkin on kokemusta useilla asiakkailla).

Sähköpostimainonta-oppaamme tärkeimmät kohdat

Käytä erillistä domainia eli verkkotunnusta sähköpostimainontaan

Ensimmäinen vinkkimme on valita sähköpostimainontaan täysin oma domain eli verkkotunnus (yritys.fi tai yritys.com), jos yrityksesi verkkotunnus on vaikka PekanPutki.fi voisi sähköpostimainonnassa käytettävä olla esimerkiksi PekanPutkiKirje.fi.

Monet käyttävät alidomaineja (posti.pekanputki.fi) tai yrityksen varsinaista verkkotunnusta, mutta tätä emme suosittele vaan kehoitamme eriyttämään sähköpostimainonnan omalle verkkotunnukselleen. Verkkotunnus maksaa vuodessa noin 10 euroa, joten kustannuksista sen ei tulisi olla kiinni.

Työkalut sähköpostimarkinointiin ja mainontaan

Seuraavaksi tärkeintä on hyvän ja itselle sopivan sähköpostimarkkinointityökalun löytäminen joka integroituu CRM-järjestelmäänne tai toimii myös CRM-järjestelmänä mikäli tälläistä ei erikseen ole tai sille ei ole tarvetta myynnin aktiviteettien seurantaan.

Järjestelmiä CRM- ja sähköpostimarkkinointikäyttöön

CRM-sovellukset

Sähköpostimarkkinointisovellukset

SMTP-palvelut jotka vaativat CRM:n sähköpostimainontaan

Lisäksi voit käyttää SMTP-palveluita/palvelimia massamarkkinoinnin lähettämiseen jolloin voit integroida sähköpostimarkkinoinnin suoraan omaan CRM-järjestelmääsi.

SMTP-palveluja massapostituksiin

PowerMTA - Oma STPM-sähköpostimainontapalvelin käyttöösi

Halutessasi rakentaa oman SMTP-palvelimen sähköpostimarkkinoinnin tarpeisiin ainoa järkevä vaihtoehto on käyttää PowerMTA:ta. 

Oman PowerMTA:n ja SMTP-palvelimen pystytys on järkevää mikäli lähettämiesi sähköpostien määrä on merkittävän iso ja kaupalliset palvelut tulevat kalliiksi tai eivät ole riittävän optimoituja tarpeisiisi.

Kauttamme voit tilata PMTA SMTP -palvelimen esimerkiksi Interspiren tai Mumaran kanssa edullisella kuukaushinnalla valmiiksi asennettuna tarvitsemallasi määrällä IP-osotteita. 

Ota yhteyttä myyntimme [email protected] ja kysy lisää.

Opt out eli sähköpostimarkkinointilistalta eroaminen

Laki ja hyvä tapa määrittää sen, että sähköpostimarkkinointilistalta tulee päästä eroamaan helposti ja tästä käytetään termiä “opt out”.

Jokaisen sähköpostin lopussa tulisi olla linkki josta listalta pääsee eroamaan (unsub) ja vaikkei laki tai hyvä tapa tätä velvottaisi lähettämällä sähköposteja ihmisille jotka eivät niitä halua tuhoat vain oman sender reputationin (lähettäjän maineesi) ja sähköpostit päätyvät lähes aina roskapostisuodattimeen. 

B2B eli yritykseltä-yritykselle -sähköpostimainonta

Kun tehdään B2B yritykseltä yritykselle sähköpostimainontaa ei GDRP:n mukaisesti tarvitse kysyä lupaa vaan voit lähestyä yritystä tarjoamalla palvelujasi melko vapaasti.

GDPR-asetus ja B2B sähköpostimarkkinointi

GDPR-asetuksessa puhutaan rekisterinpitäjän oikeutetusta edusta joka on pätevä peruste henkilötietojen keräämiselle sekä säilyttämiselle. Kun yritys lähettää uutiskirjeitä nykyisille tai potentiaalisille yritysasiakkaille on silloin tilanteeseen sovellettava oikeutettu etu markkinointi. Mainostaa saa myös siis sellaisille B2B-kontakteille, joiden lupaa ei ole saatu tai kerätty etukäteen.

Segmentointi silti tärkeää

Vaikka lain mukaan saat lähettää vaikka miljoonalle yritykselle uutiskirjeesi itään järkeä siinä ei ole vaan tärkeintä on koittaa sähköpostimainonnan läpimenon kannalta lähettää vain sellaisille jotka sähköpostin avaavat ja ovat siitä kiinnostuneita.

B2C eli yritykseltä-kuluttajalle -sähköpostimainonta

B2C eli yritykseltä yksityiselle (kuluttajalle) suuntautuvassa sähköpostimainonnassa vaaditaan aina GDRP-määrityksen mukainen ennalta saatu lupa markkinointiin.

Muutenkaan oppivien suodattimien aikakaudella ei sähköpostimarkkinointia kannata lähettää kuin sellaisille jotka ovat siitä oikeasti kiinnostuneita ja sähköpostisi avaavat.

Sähköpostilistan tai asiakasrekisterin validointi ja hygienia

Jos asiakasrekisteri on vanha sinne on eksynyt yleensä toimimattomia osoitteita tai haitallisia osotteita jotka eivät ole enää alkuperäisen käyttäjän käytössä ja haittaavat sähköpostiesi läpimenoa sekä saattavat haitata koko listan toimintaan esimerkiksi joutuessasi Spamhausin tai Spamcopin listaamaksi täytyy listasi putsata / validoida.

Autamme mielellään listasi putsaamisessa ja listasi hygienian parantamisessa pitkällä kokemuksella. Ota yhteyttä myyntimme [email protected] ja kysy lisää.

Sähköpostimainonnan listojen putsaamiseen tarkoitettuja työkaluja

Sähköpostimainontakampanjoiden mittaaminen

Sähköpostimainontaa kannattaa mitata oman kävijäseurannan avulla käyttämällä linkkien urleissa kustomoituja UTM-tageja.

UTM-tagituksen luot kätevästi esim. Google Analyticsin URL Builderilla. Vaikka URL Builder on tarkoitettu Google Analyticsiin toimii se myös muilla yleisesti käytettyillä kävijäseuranta-järjestelmillä yleensä.

Jokaiselle kampanjalle ja URLille tulisikin luoda aina uniikki seurantaosoite tällä työkalulla. Osa sähköpostimarkkinoinnin järjestelmistä luo osoitteet automaattisesti seurattavaksi kuten esimerkiksi Mailchimp.

Gmail-sähköpostimainonta

Gmail-sähköpostimarkkinoinnissa kannattaa hyödyntää Google Postmaster -työkalua jolla voit analysoida sähköpostiesi läpimenoa Gmailiin.

Sähköpostirekisterin kerääminen & kasvattaminen

Hyviä keinoja sähköpostirekisterin keräämiiseen ja kasvattamiseen järkevästi.

Sähköpostimainonnan ja -markkinoinnin koulutus, konsultointi, toteutus ja ulkoistus

Kaipaatko apua sähköpostimainontaan sekä -markkinointiin tai haluatko ulkoistaa sen kokonaan? Autamme teitä tai yritystäsi mielellään.

Me konsultoimme, koulutamme tai toteuttamme sähköpostimarkkinoinnissa yli 10-vuoden kokemuksella vaativista sähköpostimarkkinoinnin projekteista.

Linkit, resurssit ja oppaat sähköpostimainontaan

Tähän olemme keränneet hyödyllisiä sekä tärkeitä oppaita, resursseja ja linkkejä sähköpostimainontaan.

Google Postmaster Tools

Googlen analysointityökalu sähköpostimarkkinointia tekeville Gmailiin.

Google Analytics URL builder

Googlen kätevä linkkien rakennustyökalu sähköpostimarkkinoinnin seurantaan.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

ONLINE LEADS FINLAND OY

[email protected]
+358 44 212 4436

Seuraa meitä SoMessa

Palkkaa meidät avuksesi - Täytä lomake ja ota yhteyttä!

ASIAKKAIDEMME KOKEMUKSIA MEISTÄ
Juha Söderholm on todennäköisesti Suomen paras hakukoneoptimointiin, hakusanamainontaan tai affiliate-markkinointiin liittyvissä ongelmissa tai asioissa.
Jarkko Forsberg Ostosraha.fi
Jarkko Forsberg
Ostosraha.fi
Olen oppinut tuntemaan Juhan yhtenä Suomen hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinonnin osaavimpana asiantuntijana. Fakta että hän elää niin kuin opettaa omassa affiliate-bisneksessään antaa hänelle kompetenssia ja arvokkaan mausteen.
Erik Floman Omena Hotellit
Erik Floman
Omena Hotellit
Juha on hyperaktiivinen SEO-asiantuntija jolla on todistetut tekniset taidot ja luovat työtavat. Olimme todella vakuuttuneita tuloksista joita saimme hakukoneoptimoinnin projekteista joita Juha teki yrityksellemme.
Olli Maksimainen Crassman
Olli Maksimainen
Crasman
JOITAKIN ASIAKKAITAMME
Open Padel
Horisontti Media
Omenakauppa.com
Odeal
Raskone
Vaunula

LIITY UUTISKIRJEESEEMME

Tilaa uusimmat Supermarkkinoinnin artikkelit sähköpostiisi ja tehosta markkinointiasi.