LinkedIn-mainonta

Saavuta kohdeyleisösi LinkedIn-mainonnalla

LinkedIn tunnetaan ennen kaikkea liike-elämän toimijoiden suosimana sosiaalisen median kanavana. Viime vuosien aikana LinkedInin merkitys on lisääntynyt myös yritysmaailman ulkopuolella, ja nykyään lähes kaikkien alojen toimijat käyttävät tätä alustaa verkostoitumiseen, rekrytointiin ja mainontaan. Tässä artikkelissa kerromme, miten LinkedIn-mainonta toimii ja miten sinäkin voit hyödyntää sitä yrityksesi toiminnan tehostamiseen.
LinkedIn-mainontaa Supermarkkinoinnin tapaan

Monenlaista LinkedIn-mainontaa

LinkedInissä on käytössä monia eri mainostyyppejä, joista voit valita omiin tarkoituksiisi parhaiten sopivimmat. Mainoksia voi kohdentaa esimerkiksi henkilön tittelin, taitojen, toimialan tai työnkuvan mukaan. Myös yrityksen nimi, toimiala ja koko ovat toimivia kohdistusvaihtoehtoja. Näitä kriteerejä yhdistelemällä voit löytää juuri oman yrityksesi kannalta tärkeimmät kohdeyleisöt ja saavuttaa haluamasi yleisön nopeasti ja tehokkaasti.

Esittelemme seuraavaksi lyhyesti tärkeimmät LinkedInin mainostyypeistä:

  • Sponsoroitu postaus: Tällä mainostyypillä tarkoitetaan yrityksen julkaisemaa LinkedIn-päivitystä, jota levitetään halutulle yleisölle. Postaus näkyy valikoidun yleisön uutisvirrassa ja saa siten paljon huomiota. Postauksen voi toteuttaa myös videomuodossa.
  • Suora sponsoroitu postaus: Tämä mainostyyppi toimii kuten sponsoroitu postaus, mutta näkyy vain kohdeyleisön uutisvirrassa. Suoralla postauksella on helpompi puhutella kohderyhmää eikä mainos näy yrityksen omilla LinkedIn-sivuilla.
  • Liidimainos: Tämä mainos toimii kuten kohderyhmälle suoraan lähetetty sponsoroitu postaus, mutta tämä sisältää viestiin upotetun esitäytetyn lomakkeen. Liidimainoksilla voi kätevästi kasvattaa esimerkiksi sähköpostilistan lukijakuntaa.
  • InMail-mainos: Tämä mainos on maksullinen, käyttäjän LinkedIn-postilaatikkoon lähetettävä mainosviesti. Mainoksen saajalle tulee viestistä samanlainen ilmoitus kuin aidolta ihmiskontaktilta tulleesta viestistä.
  • Tekstimainokset: Tekstimainokset näkyvät LinkedInin työpöytäversion sivu- tai yläpalkissa. Nämä mainokset ovat kooltaan melko pieniä, mutta toisaalta niiden hinta on myös monia muita mainostyyppejä alhaisempi.
  • Kuvakarusellimainos: Tähän mainokseen on mahdollista sisällyttää valokuvia, joiden alapuolelle lisätään linkit sivuille, joille kohderyhmä halutaan ohjata.
Näiden lisäksi LinkedIn-mainonta voi olla esimerkiksi bannerimainontaa, jossa tosin ei voida hyödyntää LinkedInin omaa kohdennustekniikkaa.

LinkedIn-mainonnan edut

LinkedIn tiedetään tehokkaaksi erityisesti B2B-markkinoinnissa. Koska koko alustan toiminta perustuu vahvasti ammatilliseen profiloitumiseen, ovat sen vahvuudet myös markkinoinnin osalta erityisesti yritysten välisessä viestinnässä. LinkedInissä yritys voi kasvattaa tunnettuuttaan ja tuoda osaamistaan esille tehokkaammin kuin muualla.

Alusta on viime vuosina kunnostautunut myös rekrytoinnin foorumina. Tämän ovat tiedostaneet myös työnhakijat, joista merkittävä osa jo tietää, että kaikki työpaikat eivät tule hakuun erillisille työnhakusivustoille. Mitä laajempi henkilön verkosto on, sitä paremmat mahdollisuudet hänellä on löytää omia vahvuuksiaan vastaava työpaikka verkostonsa välityksellä. Työpaikan löytämisessä auttavat myös muiden käyttäjien antamat suositukset ja oman LinkedIn-profiilin päivitys osaamisen karttuessa.

LinkedInissä toimii myös aktiivisia ryhmiä, joissa eri alojen ammattilaiset verkostoituvat, käyvät keskustelua ja välittävät tietoja avoimista työpaikoista. Monien muiden sosiaalisen median alustojen tavoin myös LinkedIn on kansainvälinen foorumi, joka parhaimmillaan yhdistää eri puolilla maailmaa toimivat eri alojen ammattilaiset yhdeksi suureksi verkostoksi. Markkinoijan näkökulmasta globaali verkosto on tietysti ennen kaikkea mahdollisuus kohderyhmän tavoittamiseen kohtuullisilla markkinointiponnistuksilla ja -kustannuksilla.

Tehokas LinkedIn-mainonta

Mainonnan tehokkuuden arviointi on tärkeää kampanjoiden onnistumisen mittaamisessa. Kuten muillakin alustoilla, myös LinkedInissä mainonnan tehokkuutta voi arvioida esimerkiksi klikkausten, reaktioiden ja katselukertojen määrää tarkastelemalla. Yritysten välisen viestinnän kannalta huomionarvoista on myös se, että LinkedInissä on mahdollista tavoittaa myös yritysten johtajia jopa tehokkaammin kuin muissa viestintäkanavissa. LinkedIn-mainontaa eri muodoissaan ei siis missään nimessä kannata vähätellä.

Tehokkaan markkinointikampanjan suunnittelu on projekti, jossa tarvitaan ammattitaitoa. Jos oma markkinointiosaaminen sosiaalisessa mediassa ei ole vielä vahvaa, kannattaa turvautua ammattilaisten apuun. Hyvin suunniteltu, ajoitettu ja toteutettu markkinointikampanja tuottaa todennäköisemmin juuri niitä tuloksia, joita tavoittelet.

LinkedIn-mainonnan konsultointi, koulutus ja ulkoistus

Jos tarvitset koulutusta tai konsultointia LinkedIn-mainontaan liittyen tai haluat kokonaan ulkoistaa sen autamme teitä mielellämme yli 15-vuoden asiantuntemuksella digimarkkinnoinnista ja sosiaalisen median mainonnasta.

Resursseja ja linkkejä LinkedIn-mainontaan

Tähän olemme keränneet hyödyllisiä ja tarpeellisia linkkejä sekä resursseja LinkedIn-mainontaan.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

ONLINE LEADS FINLAND OY

[email protected]
+358 44 212 4436

Seuraa meitä SoMessa

Palkkaa meidät avuksesi - Täytä lomake ja ota yhteyttä!

ASIAKKAIDEMME KOKEMUKSIA MEISTÄ
Juha Söderholm on todennäköisesti Suomen paras hakukoneoptimointiin, hakusanamainontaan tai affiliate-markkinointiin liittyvissä ongelmissa tai asioissa.
Jarkko Forsberg Ostosraha.fi
Jarkko Forsberg
Ostosraha.fi
Olen oppinut tuntemaan Juhan yhtenä Suomen hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinonnin osaavimpana asiantuntijana. Fakta että hän elää niin kuin opettaa omassa affiliate-bisneksessään antaa hänelle kompetenssia ja arvokkaan mausteen.
Erik Floman Omena Hotellit
Erik Floman
Omena Hotellit
Juha on hyperaktiivinen SEO-asiantuntija jolla on todistetut tekniset taidot ja luovat työtavat. Olimme todella vakuuttuneita tuloksista joita saimme hakukoneoptimoinnin projekteista joita Juha teki yrityksellemme.
Olli Maksimainen Crassman
Olli Maksimainen
Crasman
JOITAKIN ASIAKKAITAMME
Open Padel
Horisontti Media
Omenakauppa.com
Odeal
Raskone
Vaunula

LIITY UUTISKIRJEESEEMME

Tilaa uusimmat Supermarkkinoinnin artikkelit sähköpostiisi ja tehosta markkinointiasi.