Kumppanuusmainonta eli affiliate-markkinointi

Kumppanuusmainonta on tulospohjainen tapa luoda lisää liiketoimintaa lähes riskittömästi

Kumppanuusmainonta eli affiliate marketing on tuloksiin perustuvaa mainontaa jossa maksat vain määrittämistäsi saavutetuista tuloksista. Useimmissa tilanteissa kumppanuusmainonta on oiva tapa luoda riskittömästi uutta liiketoimintaa maksamalla vain myyntiin perustuvasta mainonnasta.

Tälläisiä ennalta määrittämiäsi tulostavoitteita kumppanuusmainonnassa voi olla esimerkiksi vaikkapa myynti verkkokaupassa, yhteydenotto lomakkeella, esitteen lataus, liittyminen uutiskirjelistalle, etukortin tilaus, auton koeajo tai vaikkapa ihan perinteisesti mainoksen klikkaus.

Voit määritellä maksamasi komission kertakorvauksena, asiakkuuden elinikäiseen arvoon perustuvaksi tai prosentuaalisena kertamyynnistä.

Kumppanuusmainonnan roolit

Kumppanuusmainonnassa eli affiliate-markkinoinnissa on kaksi keskeistä roolia:

Mainostaja

Mainostaja on se joka myyntiä / liidejä omalle tuotteelleen tahtoo ja määrittää siitä maksamansa korvauksen. Mainostaja hoitaa liidien/myyntien mittauksen (trackingin), komissioiden tilityksen, mainosmateriaalit ja affiliate-kampanjan säännöt.

Julkaisija

Julkaisija hoitaa tuotteen myyntiä omien kanaviensa kautta ja saa siitä määritetyn komission jos myyntejä / liidejä saavuttaa.

Julkaisija voi tehdä myyntiä esimerkiksi omien nettisivustojensa, some-kanavien, sähköpostimarkkinointilistojen tai vaikkapa telemarkkinoinnin kautta.

Julkaisija vastaa kaikista kuluista itse ja saa palkkion vain toteutuneista tuloksista.

Affiliate-verkot

Mikäli mainostaja ei halua pyörittää omaa teknistä järjestelmäänsä (tracking) liidien ja myyntien mittaamiseen voi hän käyttää heidän ja julkaisijan välissä jotain affiliate-verkostoa joka hoitaa julkaisijoiden rekrytoinnin, kampanjan mittauksen ja julkaisijatilitykset heidän puolestaan.

Affiliate-verkot ottavat yleisesti ottaen noin 20-30% komission välistä jokaisesta tapahtumasta.

Affiliate- eli kumppanuusmainonnan verkkoja Suomessa

Kumppanuusmainonnan konsultointi, koulutus ja ulkoistus

Tarvitsetko kumppanuusmainonnan konsultointia, koulutusta tai haluatko ulkoistaa sen? Autamme mielellämme varmasti suomen tunnetuimpana ja asiantuntevimpana affiliate-markkinoinnin konsulttina.

Olemme toimineet itse yli 10-vuotta päätoimisena affiliate-julkaisijana ja lisäksi olemme konsultoinneet lukuisia suomalaisia yrityksiä kuten OPR-Vakuus ja Omena Hotels -kumppanuusmainonnassa.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

ONLINE LEADS FINLAND OY

[email protected]
+358 44 212 4436

Seuraa meitä SoMessa

Palkkaa meidät avuksesi - Täytä lomake ja ota yhteyttä!

ASIAKKAIDEMME KOKEMUKSIA MEISTÄ
Juha Söderholm on todennäköisesti Suomen paras hakukoneoptimointiin, hakusanamainontaan tai affiliate-markkinointiin liittyvissä ongelmissa tai asioissa.
Jarkko Forsberg Ostosraha.fi
Jarkko Forsberg
Ostosraha.fi
Olen oppinut tuntemaan Juhan yhtenä Suomen hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinonnin osaavimpana asiantuntijana. Fakta että hän elää niin kuin opettaa omassa affiliate-bisneksessään antaa hänelle kompetenssia ja arvokkaan mausteen.
Erik Floman Omena Hotellit
Erik Floman
Omena Hotellit
Juha on hyperaktiivinen SEO-asiantuntija jolla on todistetut tekniset taidot ja luovat työtavat. Olimme todella vakuuttuneita tuloksista joita saimme hakukoneoptimoinnin projekteista joita Juha teki yrityksellemme.
Olli Maksimainen Crassman
Olli Maksimainen
Crasman
JOITAKIN ASIAKKAITAMME
Open Padel
Horisontti Media
Omenakauppa.com
Odeal
Raskone
Vaunula

LIITY UUTISKIRJEESEEMME

Tilaa uusimmat Supermarkkinoinnin artikkelit sähköpostiisi ja tehosta markkinointiasi.