Kävijäseuranta (Web-analytiikka)

Seuraa kävijöitäsi, mainontaasi ja sivustosi toimintaa kävijäseurannan avulla

Kaiken nykyaikaisen mainonnan ja sivuston kehityksen perustana tulisi olla oikein määritetty ja toteutettu kävijäseuranta eli web-analytiikka. Tämän määrittäminen oikein toimimaan tulisikin olla ensimmäinen markkinointitoimenpide minkä yrityksellesi tai palvelullesi teet.

Nykyaikainen kävijäseuranta ei pelkästään mittaa paljonko käyntejä tai sivulatauksia sivustollasi on vaan oikein määritettynä se näyttää mistä liikenteen lähteistä (brändi, hakusanat, suosittelevat sivustot, sähköpostimarkkinointi, some-mainonta, yms) tulee liidejä, kauppaa tai muita yrityksesi kannalta tärkeitä tulostavotteita.

Pelkän kävijäseuranta-scriptin asentaminen ei siis riitä vaan se tulee määrittää mittaamaan juuri sinun liiketoimintasi kannalta tarpeellisia tavotteita sekä markkinoinnin lähteitä.

Kävijäseurannan ja web-analytiikan järjestelmiä

Markkinoilla on useita kävijäseurantaan ja web-analytiikkaan erikoistuneita järjestelmiä. Osa näistä on maksullisia, mutta osa täysin ilmaisia.

Esittelemme tässä lyhyesti kävijäseurannan suosituimpia sovelluksia.

Google Analytics - Huippuluokan ilmainen kävijäseuranta

Google Analytics on maailman suosituin kävijäseurantaan ja mainonnan mittaamiseen tarkoitettu työkalu joka ilmaisuudestaan huolimatta on premium-tason web-analytiikan järjestelmä sekä integroituu loistavasti Google Ads -hakusanamainontaan sekä muun mainonnan mittaamiseen.

Se on myös varsin käyttäjäystävällinen ja helposti omaksuttava sekä sivustolle asennettava. 

Tästä syystä sitä voikin suositella useimpiin tarpeisiin niin verkkosivustojen, verkkokauppojen kun applikaatioiden analytiikkatarpeissa.

Lue lisää Google Analyticista tästä!

Adobe Analytics - Web-analytiikka -järjestelmien Rolls Royce

Mikäli tarvitset Google Analyticsia järeämpää web-analytiikka Adobe Analytics (ent. Omniture Analytis) on hyvä valinta. Joskin se on huomattavasti monimutkaisempi asentaa, käyttää ja konfiguroida kun Google Analytics, mutta tarjoaa varmasti huippuluokan kävijäseurantaa. Se on myös hyvin kallis.

Matomo - Web-analytiikka arkaluontoiseen käyttöön

Matomo on omalle palvelimelle asennettava web-analytiikka -ohjelmisto joka sopii hyvin kun data on arkaluontoista ja sitä ei haluta luovuttaa muille tahoille (kuten Googlelle tai Adobelle).

Matomon pääasiallinen käyttötarkoitus on esimerkiksi valtion ja puolustusvoimien -kaltaisen datan suojaaminen ja käsittely.

Tavotteiden määrittäminen kävijäseurantaan

Kävijäseurantaan tulisi määrittää maaliksi (tavoitteiksi) kaikki liiketoiminnallesi tärkeät tavoitteet eli niin sanotut KPI-määritteet (Key Performace Indicator).

Esimerkkejä kävijäseurannan maaleista / tavotteista

  • Yhteydenottolomakkeen täyttö
  • Sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron klikkaus
  • Esitteen lataus
  • Uutiskirjeeseen liittyminen
  • Ostos verkkokaupasta 

Brändin mittaaminen kävijäseurannan avulla

Kävijäseurannassa brändi-hakusanat (yrityksesi nimi) tulisi erottaa pois muusta hakukoneliikenteestä, ettei brändihaut sotke analyysia.

Tämän jälkeen voit yksinkertaisesti tutustua brändisi vahvuuteen laskemalla yhteen suoran liikenteen (jotka ovat kirjoittaneet www.yritys.com) ja tulleet sivustollesi brändiin liittyvillä avainsanoilla.

Sivun sisäisen haun seuraaminen kävijäseurannalla

Jos sivustolla on sisäinen haku sen seuraaminen ja yhdistäminen kävijäseurantaan on myös tärkeää, jotta näet mitä sivustollasi haetaan ja mistä lähteistä hakijat tulevat.

Voit helposti parantaa sivustosi käyttökokemusta ja asiakkuuden syntyä analysoimalla sisäisen haun käyttöä kävijäseurannasta.

Kävijäseurannan konsultointi, koulutus ja ulkoistus

Tarvitsetko apua kävijäseurantaan? Koulutamme ja konsultoimme mielellämme sinua yli 15-vuoden kokemuksella web-analytiikasta. Voit myös ulkoistaa kaikki kävijäseurantaan sekä web-analytiikkaan liittyvät asiasi meille.

Tärkeitä linkkejä, resursseja ja oppaita kävijäseurantaan / web-analytiikkaan

Google Analytics Campaigns URL Builder
Google Analyticsin Campaigns URL builderilla rakennat linkkien seurannat helposti Analyticsiin ja muihin web-analytiikan järjestelmiin.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

ONLINE LEADS FINLAND OY

[email protected]
+358 44 212 4436

Seuraa meitä SoMessa

Palkkaa meidät avuksesi - Täytä lomake ja ota yhteyttä!

ASIAKKAIDEMME KOKEMUKSIA MEISTÄ
Juha Söderholm on todennäköisesti Suomen paras hakukoneoptimointiin, hakusanamainontaan tai affiliate-markkinointiin liittyvissä ongelmissa tai asioissa.
Jarkko Forsberg Ostosraha.fi
Jarkko Forsberg
Ostosraha.fi
Olen oppinut tuntemaan Juhan yhtenä Suomen hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinonnin osaavimpana asiantuntijana. Fakta että hän elää niin kuin opettaa omassa affiliate-bisneksessään antaa hänelle kompetenssia ja arvokkaan mausteen.
Erik Floman Omena Hotellit
Erik Floman
Omena Hotellit
Juha on hyperaktiivinen SEO-asiantuntija jolla on todistetut tekniset taidot ja luovat työtavat. Olimme todella vakuuttuneita tuloksista joita saimme hakukoneoptimoinnin projekteista joita Juha teki yrityksellemme.
Olli Maksimainen Crassman
Olli Maksimainen
Crasman
JOITAKIN ASIAKKAITAMME
Open Padel
Horisontti Media
Omenakauppa.com
Odeal
Raskone
Vaunula

LIITY UUTISKIRJEESEEMME

Tilaa uusimmat Supermarkkinoinnin artikkelit sähköpostiisi ja tehosta markkinointiasi.