Instagram mainospaikkana: visuaalinen asu ennen kaikkea
Instagram, tai ihan vain IG, on nykyään yksi käytetyimmistä sosiaalisen median alustoista. Se sai alkunsa vuonna 2010 ja on kasvanut koko ajan vain suuremmaksi. Ja kuten kaikki muutkin sosiaaliset mediat, myös Instagram rahoittaa itsensä mainostuloilla: sovellusta ei tarvitse selata kuin vain vartti ja ensimmäinen mainos tulee vastaan. Instagram painottaa kuviin ja videoihin, eli kaikessa lyhykäisyydessään siis visuaaliseen kerrontaan. Tekstiäkin voidaan lisätä kuvan alle tulevaan kuvaukseen, johon liitetään myös hashtagit eli aihetunnisteet, mutta tätä tekstiä ei lue kukaan, ellei kuva ole tarpeeksi houkutteleva.
Sovelluksen käyttäjäkunta on laaja, eikä se ole vain ensisijaisesti niin sanotusti aallonharjalla ratsastavien nuorten paikka: Instagramin ollessa yli 10 vuotta vanha se on monille ensisijainen some-kanava. Instagram-mainonta on siis helposti kohdennettavissa esimerkiksi tietylle väestöryhmälle ja sovelluksen kautta voi tavoittaa hetkessä satoja asiakkaita.
Kahdenlaisia mainoksia Instagram-mainoksia
Karkeasti jaoteltuna IG-mainonta voidaan jakaa kahteen luokkaan: perinteiset mainokset ja kaupalliset yhteistyöt. Perinteiset mainokset ovat samanlaisia kuin muillakin some-alustoilla, eli seuraajien tai ystävien päivityksien väliin ilmestyy yrityksen maksama banner-mainos. Instagramiin parhaiten sopivia ovat tarinoiden välissä näkyvät mainokset, jotka on helppo toteuttaa.
Kaupallinen yhteistyö on keskeinen osa Instagram-mainontaa ja monen merkittävän some-vaikuttajan tapa tehdä rahaa. Ideana on siis se, että käyttäjä, jolla on hyvin ison seuraajamäärä, jakaa sovittuja kuvia ja sisältöä mainostettavasta tuotteesta omalla tilillään. Kaupallinen yhteistyö on siinä mielessä parempaa mainontaa, että tuote on heti paremmassa valossa, kun sitä käyttää joku tunnettu henkilö.
Instagram-mainontaa suunnittelemaan
Onnistunut mainonta Instagramissa vaatii pitkäjänteisyyttä ja toistoa. Onkin tärkeää, että sovellat sekä perinteisiä bannereita ja kaupallista yhteistyötä, jotta tuotteella olisi mahdollisimman laaja näkyvyys. Kaupallista yhteistyötä kannattaa tehdä vain muutaman vakiintuneen some-vaikuttajan kanssa, joilla on jo vakaa seuraajakunta.
Instagramin uusimpiin päivityksiin kuuluu shoppailumahdollisuus, eli käyttäjä voi päästä käsiksi verkkokauppasi tarjouksiin jo sovelluksessa. Painike tähän toimintoon löytyy heti sovelluksen avauduttua ja tämän jälkeen käyttäjälle suositellaan käyttöhistorian perusteella mahdollisimman mielenkiintoisia tarjouksia. Jotta oma verkkokauppa näkyisi mahdollisimman pian tässä välissä, riittää, että käyttäjä on katsellut tilisi tuottamaa sisältöä ilman seuraamista. Kannattaakin siis panostaa sellaisiin kuviin, joilla saadaan kiinnitettyä myös uusien potentiaalisten seuraajien huomio.
Instagram-mainonnan konsultointi, koulutus, ulkoistus tai toteutus
Tarvitsetko apua Instagram-mainontaan? Konsultoimme ja koulutamme sinua mielellämme yli 15-vuoden kokemuksella digimarkkinoinnista ja sosiaalisen median markkinoinnista. Voit myös ulkoistaa kaiken Instagram-mainonnan tehtäväksi ammattitaitoisesti meille.