Twitter on suosittu somekanava, joka kannattaa ehdottomasti valjastaa rummuttamaan haluamaasi mainossanomaa! Twitter-mainontaa ei kannata turhaan pelätä, sillä sen perusteet on helppo ottaa haltuun, kunhan tietää vain muutaman Twitter-mainontaan liittyvän perusasian. Elleivät nämä perusteet vielä ole hallussa, ota ne haltuun tämän artikkelin avulla!
Twitterin edut mainonnassa
Twitter-mainonta sisältää monia lähes lyömättömiä etuja. Twitterin avulla on mahdollista kohdentaa mainoksia erityisen tarkasti. Lisäksi mainosviestit voivat olla yllättävän monipuolisia, sillä ne voivat sisältää niin tekstiä, videoita, kuvia kuin linkkejäkin. On tärkeää, että mainosviestit tavoittavat haluamasi kohdeyleisön ja Twitter tekee tämän mahdolliseksi! Eräs Twitterin parhaista puolista on sen suuri suosio. Twitteriä käyttää nimittäin kuukausittain noin 320 000 000 aktiivista käyttäjää kaikkialla maailmassa. Näin suuri yleisö on merkittävä etu!
Twitter-mainonnan rantauminen Suomeen
Twitter-mainonta rantautui Suomeen oikeastaan vasta vuoden 2014 lopulla. Suomessa ei siis ole vielä kovin pitkää kokemusta mainostamisesta Twitterin kautta, joten viimeistään nyt on aika ottaa Twitter-mainonta ja kotimainen Twitter-mainoskenttä haltuun! Twitter-mainonnan avulla tavoitat potentiaaliset asiakkaat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Kuinka voit kohdentaa mainoksia Twitterissä
Twitter tarjoaa useita erilaisia mahdollisuuksia mainosten kohdentamiseen. Voit kohdentaa mainoksia esimerkiksi kielen, sijainnin, käyttäjiä kiinnostavien kohteiden tai hänen seuraamiensa käyttäjätilien perusteella. Voit käyttää mainosten kohdentamisen perusteena myös esimerkiksi käytettyjä päätelaitteita tai tiettyjä avainsanoja. Näin saat viestisi kohdennettua juuri sille kohderyhmälle, jolle haluat! Erityisen hedelmällistä on kohdentaa Twitter-mainontaa sivuillasi jo vierailleille kävijöille, sillä he ovat todennäköisesti kiinnostuneita tarjoamistasi tuotteista tai palveluista jo ennen Twitter-mainonnan näkemistä.
Millaisissa tilanteissa kannattaa käyttää Twitter-mainontaa
Erityisen hyvin Twitter-mainonta soveltuu tavoiteltaessa edelläkävijöiden huomiota ja pyrittäessä herättämään keskustelua jostakin tietystä aiheesta. Twitterin kautta on mahdollista myös tavoittaa erityisen tehokkaasti somea käyttävät aktiiviset asiantuntijat – ja mikä parasta, hyvin erilaisten organisaatioiden asiantuntijat ovat aktiivisina juuri Twitterissä!
Miten Twitter-mainoskampanja luodaan
Twitter-mainoskampanjan luominen aloitetaan määrittelemällä kampanjan tavoitteet. Tavoitteena voi olla esimerkiksi mahdollisimman suuren liikenteen ohjaaminen verkkosivulle tai jokin muu yritykselle tärkeä tavoite. Tavoitteen valitsemisen jälkeen on aika määritellä kampanjan nimi ja aloituspäivämäärä sekä sen muut perustiedot. Tämän jälkeen on aika kohdentaa yleisö ja valita miten mainokset sijoitetaan. Twitter-mainostwiittejä on mahdollista näyttää esimerkiksi Twitter-käyttäjien aikajanoilla. Tällöin mainokset ilmestyvät käyttäjälle twiittien joukkoon, eivätkä välttämättä juurikaan edes vaikuta mainoksilta. Twiittejä on mahdollista sijoittaa myös käyttäjien profiileihin tai sivupalkkeihin. Niitä voidaan sijoittaa myös twiittien hakutuloksiin tai tietosivuille.
Tämän jälkeen mainoskampanjalle on tärkeää asettaa päiväbudjetti. Tarvittaessa voidaan asettaa myös kokonaisbudjetti, mutta on hyvä muistaa, että jos etukäteen määritelty kokonaisbudjetti täyttyy, päättyy kampanja automaattisesti. Usein suositellaan näyttämään Twitter-mainoksia tasaisesti päivän mittaan. Näin kampanjan päiväbudjettia on melko helppo hallita. Toisaalta jos tulossa on esimerkiksi erityisen tärkeä tapahtuma, voidaan mainoksia näyttää myös tehostetusti.
Mainoksia voidaan hinnoitella kolmella eri mallilla. Ensinnäkin niitä voidaan hinnoitella automaattisesti. Toinen vaihtoehto on hinnoittelu hintatarjouksen perusteella ja kolmas tavoitehinnan perusteella.
Hyvän Twitter-mainoksen ominaisuuksia
Pyrkiessäsi luomaan mahdollisimman hyvän Twitter-mainoksen kannattaa pitää mielessä Twitter-kanavan tärkein periaate eli reaaliaikainen toiminta. Twiitti elää Twitterissä keskimäärin ainoastaan 18 minuutin ajan! Tästä syystä Twitter ei olekaan sellainen mainoskanava, jossa kannattaisi käyttää samoja twiittejä kerta toisensa jälkeen. Pyri siis luomaan ajankohtaisia twiittejä, jotka herättävät huomiota. Usein visuaalinen näyttävyys on erityisen tärkeää tällaisissa twiiteissä. Toisaalta ainoastaan 140 merkkiä sisältävät tekstipohjaiset viestit ovat edelleenkin Twitterin kulmakivi. Kuvaa kannattaa silti yleensä käyttää herättämään käyttäjien huomion.